onsdag 23 september 2009

Government spending....2. A green update

Med anledning av det clip jag lade upp om Government spending ber jag er se det igen och sedan knyta det an till vad Per Welander på bloggen Motpol säger om "gröna jobb".

Ännu ett "grönt" företag är på G att säga adjö för att, som Per säger de företagen "är i sig är helt olönsamma" eftersom de helt sonika "är helt beroende av gigantiska skattesubventioner" vilka om de dras ner så "rasar företagen ihop." Således menar Per, helt rätt, att det bara är att glömma sådant som nya gröna jobb som Centerns Andreas Carlgren talar om. Det är ett oärligt nonsensprat eftersom det aldrig nämns att "för varje grönt jobb förloras ett par riktiga jobb [länk]."

Det tål att upprepas i det oändliga - staten skapar inget. Staten kan bara fördela och i sin iver att göra just så, så skapar de just de problem som de tror sig vilja rätta till med dessa åtgärder!

Per säger precis detta:
Staten kan nämligen inte på egen hand skapa välfärd. De kan bara skyffla runt pengar. På vägen snor byråkraterna en ansenlig del. När Alliansen eller rödgröna röran säger att de vill "satsa" på ett nytt område, dvs nya skattesubventioner eller bidrag, glömmer de bort att pengarna måste tas från någon annan sektor. De andra två möjligheterna den politiska adeln har är att trycka nya pengar eller att låna pengar och låta våra barn och barnbarn betala. Fall inte för frestelsen att som gammelmedia kalla det "satsa". Det är DINA pengar som satsas eller ännu värre dina barns.


Avslutningsvis passar några citat av Milton Friedman väl in.

  • "The government solution to a problem is usually as bad as the problem."

  • "Many people want the government to protect the consumer. A much more urgent problem is to protect the consumer from the government."

  • "Governments never learn. Only people learn."

Äh, vad tusan, jag tar några visdomsord av Reagan också på temat

  • "Government does not solve problems; it subsidizes them."

  • "Government always finds a need for whatever money it gets."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar