fredag 11 september 2009

En debatt man inte får missa! + Hur gör djur?

Två inlägg med Obama i huvudrollen.

Det första är rätt kul inlägg, nåja, tragikomiskt snarare, hos Every Kinda People där det framkommer att Irans diktator, förlåt jag menar så klart president, utmanar USAs socialistiske ledare på debatt. Mycket intressant, för vad skall de debattera om undrar Berit?


"Ahmadinejad utmanar Obama till en offentlig debatt, när han ärar New York med sin närvaro vid UN:s möte den 15 september.

Jag undrar vad de har att debattera?

Israel är en ond nation. De är eniga om det.
USA ska lämna Irak. De är eniga om det.
Irans kärnvapenprogram är bara för fredliga ändamål. De är eniga om det.
Ahmadinejad vann i Iran utan fusk. De är eniga om det.
Amerikansk militär är av ondo. De är eniga om det.

Som ni ser, det är inte något de har anledning att debattera. I stället borde de kalla till en genensam presskonferens."
Det andra, tillika, vansinniga inlägget är från samma blogg.

"Det är inget tvivel om att många av de personer som President Obama associerar sig med är radikala knäppgökar. Först presenterades vi för pastor Jeremiah Wright ... Sedan var det kommunisten Van Jones som var nominerad som Gröna- Jobb -tsaren ... och aktuell nu är en extrem djurrättsaktivist som vill förbjuda alla bössor och se till att Bambi kan stämma oss inför domstol.
Cass Sunstein, president Barack Obama kandidat till chef för Office of Information and Regulatory Affairs (OIRA) säger:
"Det bör finnas omfattande regleringar av användningen av djur inom underhållning, vetenskapliga experiment, och jordbruk," (2002, arbetsdokument från University of Chicago Law School. )

Dagens behandling av boskap och andra djur bör betraktas som en form av samvetslöst barbari, inte detsamma som, men på många sätt moraliskt besläktad med slaveri och massutrotning av människor"

"Ett djur bör ha rätt att föra talan, med människor som sina företrädare, för att förhindra brott mot gällande lag ... Alla djur som har rätt att föra talan, ska representeras av (mänskliga) råd, som ska agera som väktare och ha skyldigheter att fatta beslut för sin kunds räkning.
Jag kan se framför mig hur vi i framtiden blir dömda för vårdslös körning om vi kör över en ekorre eller katt. Råttfällor blir förbjudna och det är tveksamt om flugsmällor ska tillåtas.
Söndagssteken kan vi bara glömma.

Cass Sunstein förespråkar också en politik enligt vilken regeringen ska "anta" att någon har samtyckt till att hans eller hennes organ avlägsnats för transplantation när de dör, om denne person inte uttryckligen har sagt ifrån att hans organ inte får tas.

Under en sådan politik skulle sjukhusen kunna skörda organ från människor som aldrig gett sitt tillstånd


"Main-stream-media"(MSM) håller Obama om ryggen och skrev ingenting om Van Jones förrän bloggare och internet avslöjade vilken extremist han är. Samma sak med Sunstein. Bloggare och politiska radiopratare, typ Glenn Beck, har gjort det jobb som riktiga journalister skulle göra.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar