onsdag 4 mars 2009

Palestinagurun Per Gahrton...

...har nu också sagt sitt om den där jäkla matchen i artikel i Sydsvenskan. Som vanligt när Gahrton kommenterar något där judar finns med i sammanhanget är kritiken ensidig.

Angående det Gahrton tar upp kan även jag tycka det är synd att att palestinska idrottsmän inte kunnat och kan utöva sin idrott, att palestinska idrottsmän även dödats samt att det inte finns infrastruktur i de palestinska områden för idrottsutövande. Om det nu är så här det förhåller sig. Gahrton nämner att Israel bombat sönder en stadion två gånger, en stadion skänkt av FIFA.

Gahrton kallar Israel för en militärdiktatur.

Gahrton, såsom hans gelikar, nämner intet ord om raketangrepp. Intet ord heller om den notoriska oförmågan hos de palestinska folkvalda att omvandla flera hundra miljarder dollar i bistånd till någon som ekonomisk utveckling, ja, eller demokratisk heller för den delen. Om nu pengarna kunde användas till annat än att bygga vapenfabriker - idrottsanläggningar t ex - skulle det ju inte finnas anledning för Israel att BESVARA några raketangrepp. Således skulle nu inte Stadions heller förstöras.

Till synes är detta dock inte något som helst problem för Gahrton - att ett radikalislamistiskt odemokratiskt Hamas, eller lika odemokratiskt Fatah styr och ställer, att all ekonomi satsas på vapentillverkning för det slutgiliga målet att uplåna Israel.

Gahrton kallar Israel för en militärdiktatur.

Israel är den enda demokratin i området. När den enda demokratin i området - till sist - svarar på år av angrepp är det att bryta mot folkrätten.

Gahrton kallar Israel för en militärdiktatur.

Ordet militärdiktatur känns plötsligt innehållslöst. Dock inte lika innehållslöst som Gahrtons propaganda är lögnaktigt tarvlig.

Fler kommentarer på Gahrton med vänners artikel lär komma. Hoppas jag. Knute hos Every kinda people har ett inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar